Conseo - Vi ses på nettet!

Online Marketing & Webudvikling

Frihed til dig – bare send en mail?

Her i 2009 forventes det at man kan inddrage sin målgruppe i sine online aktiviter, og derfor undrer det mig en lille smule at et parti som de Konservative, ikke har tænkt den bare en lille smule længere, inden de søsatte deres projekt – Frihed til dig.

Under overskriften – Lad os sammen fjerne de unødige regler i den offentlige sektor – har de lavet et rigtig flot website, hvor de gerne vil have borgerne til at bidrage med ideer og forslag til at fjerne regler og bureaukrati inden for det offentlige. Ideen er som sådan god nok, men når man så gerne vil komme med sit bidrag, og tror at man kommer i kontakt med de andre brugere, og kan diskutere og finde inspiration blandt de andre bidrag, så får man kun en mulighed… At sende en mail?

I disse tider med Facebook, Twitter, forums og blogs, så syntes jeg godt nok det er lidt skrabet af et parti som de Konservative at de ikke har formået at lavet et bedre website, som er bare en lille smule mere web2.0-agtig.

Du kan se siden her – www.frihedtildig.dk

Som bonusinfo kan jeg fortælle at løsningen er lavet med frames, og siden ligger rent fysisk på http://www.konservative.dk/frihedtildig/Sider/forside.aspx og så har man dog alligevel spenderet en 50’er på det rigtige domæne, men istedet for lige at bruge 2 min. på at lave den korrekte DNS opsætning, så har man altså valgt en løsning med frames???

Trine-Maria fra hovedetpaabloggen.dk har også skrevet lidt om det

14 Comments

 1. Det er ikke smart. Og når deres kampagne er slut, kan de konstatere, at det der internet bare er noget hypet fis, for der kom jo nærmest ingen respons.

  Gad godt vide, hvilket webbureau der står bag det makværk? Bare så man kunne styre udenom 😉

 2. Ja, det er jo helt sort.

  Forhåbentlig er det ikke et webbureau – men en folkeskolepraktikant – som står bag siden.

 3. Interessant hvordan man har en idé om at man skal inddrage brugerne og være smart med de unge – sørgeligt, at man gør det så ringe.

  Frames, inkorrekt dns og en mailformular? Det er en om’er.

 4. Jeg er helt enig på alle punkter.

  På den anden side kan man sige, at de i det mindste spiller med åbne kort. Her er der i det mindste ikke lagt op til dialog.

  De partier og politikere der hopper på Social Media vognen, men som ikke indgår i dialog, men blot bruger det som endnu et massemedie, er til gene.

  Så vil jeg langt hellere, at der sidder en konservativ gruppe unge mennesker og kikker mails igennem 😉

  Men du har ret. Det er ret konservativt.

  Potter

 5. Jeg er meget overrasket over kvaliteten af den side.

  Det virker også mærkeligt, at de har skrevet (næsten) samme tekst på de to sider. Har læseren ikke fattet, hvad det handler om, hvis man læser forsiden + ser videoen.

  Hvis nogen hører om hvem, der har lavet det, så er jeg også nysgerrig.

  Jeg synes, at det ret interessant at følge partiernes brug af sociale medier. Det er ikke alle, der helt forstår pointen:)

  Bonus info: Konservative er også et af de partier, der ikke har sikret sig brugernavn på facebook.

 6. Det kan da ikke komme bag på nogen at de konservative vælger en KONSERVATIV løsning 🙂

 7. Hvor er “kontakt os” knappen? Jeg ville skrive til dem at det var for ringe, men ikke engang den knap er taget med 🙂

  /Mikael

 8. Lars Bachmann

  16. juni 2009 at 08:34

  Hej Mikael
  Der er da en mail til deres pressetjeneste? 😉

  Men du kan da give dit besyv med her – http://www.konservative.dk/nytogdebat/Nyheder/Juni/Sider/LeneEspersenlancererfrihedtildigdk.aspx

 9. På forsiden? (Jeg fandt den godt på undersiden efter jeg havde skrevet min kommentar).

  De har fået en kommentar fra mig med henvisning hertil 🙂

  /Mikael

 10. Jamen det dersens indernet, det er jo bare en døgnflue. Det går i sig selv igen lige om lidt. Så der er ingen grund til at gøre det helt vilde ud af den slags teenage pop 😀

  Det må da være “råd” i den kategori de har fået siden de kan lancere sådan noget makværk 🙂

 11. Det kunne være det webbureau ikke er så dumme endda?

  De laver en side så dårligt at ingen stort set kan komme i kontakt med dem og fortælle dem hvilken form for bureaukrati de ikke synes om.
  Ergo de får stort set ingen kommentarer…

  Og de opnår præcist det de ville, et godt alibi for “vi gør da noget for at fjerne bureaukratiet, men danskerne vil ikke i dialog med os om det”

  Og så kan de roligt læne sig tilbage, og med god samvittighed sige, til sig selv og pressen “Danskerne synes ikke vi er for bureaukratiske…”

  I mine øjne er det faktisk ret genialt lavet, et rigtigt (sikkert ret gennemtænkt) politisk stunt.

 12. Det er så sindsygt uinspireret og langt fra at udnytte det potentiale som politiske partier har for at skabe involvering på nettet.

 13. Selvom det ikke er gennemtænkt kan det sagtens være et webbereau.
  Jeg troede for flere år siden at jeg vidste en del om at lave websider, og kaldte mig selv for et webbereau dengang, og det er der sikkert flere der gør.

  I min nuværende stilling støder jeg ofte på webbereauer som virker som komplet idioter når det kommer til det tekniske, og jeg er altså selv newbie ville jeg sige med en datamatiker uddannelse bag mig fra 2004 og kun arbejdserfaring med milde ting som html og javascript de sidste 2 år.

 14. Nu faldt jeg lige over denne post – og synes i den grad det er elendigt lavet. Og så starter selvsving og overspring.

  Sidens DNS kører over DanDomain – og mon ikke også de hoster det. IP’en er i al fald deres. Der er i øvrigt hosted over 1000 andre sider på denne IP. Alt fra 123butik.dk til zapp.dk … og så tilbage på sporet.

  BellCom har det på referencelisten, altså konservative.dk, herunder hører frihedtildig.dk – siden kører asp – så jeg kan kun gætte på der er noget Umbraco hen over, BellCom slår sig jo hårdt op på open source.
  http://www.bellcom.dk/?pid=13,40&reference (måske staten har fået et godt tilbud på noget proprietært; DynamicWeb over Sitecore).

  Jeg tvivler på BellCom har lavet andet end det tekniske – al den modulære bearbejdning de selv refererer til.

  Så med lidt deduktion er jeg nået frem til at det blot er deres (de konservatives) webredaktør(er), der har klikket på et par knapper og lavet et mikrosite. Og så har de ikke sat flueben i 1) kommentarer 2) forum 3) facebook mv…

  Vælg en at give skylden her: http://konservative.dk/sider/omwebstedet.aspx

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*